Гринго-Богдан Григоров

Актьор

ГРИНГО-БОГДАН ГРИГОРОВ е роден на 7 май 1998 г. в София. През 2021 г. завършва специалност „Актьорство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Пламен Марков. Дипломира се с ролята на Хома Брут в „Нечистата“ по Гогол, режисьор Калин Ангелов и ролята на Затворника в „Едмънд“ от Дейвид Мамет, режисьор Надя Панчева. 

Дебютът му на професионална сцена е в ролята на Грегор в „Експлозивна комедия за големия взрив“ от Александър Секулов, режисьор Пламен Марков (Сатиричен театър „Алеко Константинов“, 2022 г.); През същата година става част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград след като е избран на кастинг сред над 90 участници. Прави дебюта си на благоевградска сцена в ролята на Рафа в „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга, режисьор Тея Сугарева. 

 

Ролите му в театъра включват: 

  • Рафа в „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга, режисьор Тея Сугарева (2022 г.);
  • Макс в „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг, режисьор Асен Блатечки (2023 г.);
  • Бащата в „Преображението“ по Франц Кафка, режисьор Веселка Кунчева (2023 г.);
  • Орфей, Бакхус и Еол в „Метаморфози“ по Овидий, режисьор Стайко Мурджев (2023 г.);

 

Ролите му извън Драматичен театър „Никола Вапцаров“ включват:

  • Грегор в „Експлозивна комедия за големия взрив“ от Александър Секулов, режисьор Пламен Марков (Сатиричен театър, 2022 г.);
  • Бен в „На чисто“ от Нийл Лабют, режисьор Надя Панчева (Драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Димитровград / Сити Марк Арт Център, 2022 г.)

Абонирай се

Получавайте известия, новини и месечната програма преди всички