Новини

Четири номинации ИКАР 2024 за Драматичен театър „Никола Вапцаров“

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ има цели четири номинации за тазгодишните национални награди „Икар“, връчвани от Съюза на артистите в България.
Грандиозният спектакъл „Метаморфози“ по Овидий на режисьора Стайко Мурджев е отличен в категории „Майсторско техническо осъществяване“ и „Сценография“ за Никола Налбантов.
Съвременната интерпретация на новелата на Кафка „Преображението“ с режисьор Веселка Кунчева е номинирана в категория „Музика“ за Милен Апостолов и „Дебют“ за изключително талантливия актьор от актьорския състав на спектакъла – Теодор Ненов, който влиза в образа на Грегор Замза.
Припомняме Ви, че благоевградският театър беше сред претендентите за Икар и миналата година със спектаклите „Съмнение“ от Джон Патрик Шанли, режисьор Стайко Мурджев и „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга, режисьор Тея Сугарева. За поредна година Съюзът на артистите в България нарежда представленията на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ сред най-високите постижения в сценичните изкуства в страната, което е изключителна чест за нас.

Кога е награждаването?

Наградите ИКАР се връчват на международния ден на театъра – 27 март.
Пожелаваме успех на номинираните!

Още новини

юни 11, 2024

Още новини

Абонирай се

Получавайте известия, новини и месечната програма преди всички