Новини

„Портретът на Дориан Грей“ отново на сцена

Най-гледаният спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград  в последните години се завръща на сцена след дълга пауза. За последно представлението, номинирано за четири награди „Икар“ и „Аскеер“ се игра през 2022 година.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство.

„Портретът на Дориан Грей“ е по едноимения роман на Оскар Уайлд, по адаптация на Джон О’Конър и Мерлин Холанд, в превод на Деница Димитрова.

Сценичната версия и режисурата са на Стайко Мурджев, дизайнът на пространството е дело на Теодор Киряков, Стайко Мурджев, Петя Боюкова и Владислав Илиев. Костюмите са дело на Петя Боюкова, а музиката – на Петър Дундаков. Хореография и пластика – Станислав Генадиев, видео дизайн – Владислав Илиев, драматург и асистент – режисьор е Ирена Иванова.

В спектакъла участват актьорите: Севар Иванов, Калин Врачански, Теодор Ненов, Катя Иванова, Гергана Цакова, Пепа Манева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Андраш Кончалиев, Борис Върбанов, Гринго-Богдан Григоров, Аладин Алиибрахим, Димитър Стойнов, Йордан Върбанов.

Кога да го очакваме?

Първото представление ще бъде през есента на голяма сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Още новини

април 15, 2024

Още новини

Абонирай се

Получавайте известия, новини и месечната програма преди всички